Wiosna ze SKODĄ w ASO - przegląd auta za 1zł

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • autoLamer
    Drive
    • 2011
    • 50

Zamieszczone przez bob_best
    więc nie wiem o co macie pretensje?
    W sumie o nic, bo chyba są dwie akcje :P
    Marzy Ci się nowa Škoda? Sprawdź modele i wybierz jeden z nich dla siebie. Z pewnością będziecie do siebie pasować – zobacz!

Z gwiazdką i bez :lol:
    Z ASO w Grudziądzu nie odpisali mi na maila (od czwartku). Jasne, że można zadzwonić i to zrobię jutro, ale po kiego grzyba im wtedy mail...
    No i nie widzę cennika, więc nie wiem, za ile przełożą mi KOŁA, a nie opony... Koła z wyważeniem na mojej wiosce przekładają za 50-60 zł.
    Poza tym po kliknięciu w pierwszy link wybieram "Umów się na przegląd wiosenny", otwiera się formularz i mam do wyboru (lista rozwijana "Wybór usługi"): Przegląd olejowy 4service / Przegląd okresowy / Naprawa / Wymiana opon / Serwis klimatyzacji / Akcja Klimatyzacja 2013...
    Może mam się domyślić, że jest to przegląd okresowy, ale aż strach klikać, bo wyskoczą dwie **
    Burdel i tyle, powinni napisać wszystkie szczegóły na jednej podstronie z akcją i tyle, a nie zachowują się jak operatorzy komórkowi, niech zrobią 7 regulaminów i 3 cenniki.

Komentarz

• himi
      L&K
      • 2013
      • 1115
      • Octavia II (1Z3)
      • CBZB 1.2 TSI 105 KM

Zamieszczone przez autoLamer
      Zamieszczone przez bob_best
      więc nie wiem o co macie pretensje?
      W sumie o nic, bo chyba są dwie akcje :P
      Marzy Ci się nowa Škoda? Sprawdź modele i wybierz jeden z nich dla siebie. Z pewnością będziecie do siebie pasować – zobacz!

Z gwiazdką i bez :lol:
      Z ASO w Grudziądzu nie odpisali mi na maila (od czwartku). Jasne, że można zadzwonić i to zrobię jutro, ale po kiego grzyba im wtedy mail...
      No i nie widzę cennika, więc nie wiem, za ile przełożą mi KOŁA, a nie opony... Koła z wyważeniem na mojej wiosce przekładają za 50-60 zł.
      Poza tym po kliknięciu w pierwszy link wybieram "Umów się na przegląd wiosenny", otwiera się formularz i mam do wyboru (lista rozwijana "Wybór usługi"): Przegląd olejowy 4service / Przegląd okresowy / Naprawa / Wymiana opon / Serwis klimatyzacji / Akcja Klimatyzacja 2013...
      Może mam się domyślić, że jest to przegląd okresowy, ale aż strach klikać, bo wyskoczą dwie **
      Burdel i tyle, powinni napisać wszystkie szczegóły na jednej podstronie z akcją i tyle, a nie zachowują się jak operatorzy komórkowi, niech zrobią 7 regulaminów i 3 cenniki.
      I dokładnie o to mi chodzi. O bajzel, dezinformację i chaos. Takie akcje mają dwa cele:
      1. przyciągnąć do ASO klienta, który zazwyczaj stroni od przedrożonej usługi na średnim poziomie. Przekonać go, że ASO nie takie straszne, że można posiedzieć na kapie, obejrzeć foldery i za 20 minut dostać info, że ,,wszystko jest ok, szerokiej drogi, dziękujemy, zapraszamy''. Słowem ocieplenie wizerunku.

2. Nagonić sobie ordynarnie klientów na naprawy -czasem na wyrost, bo w czasie przeglądu wychodzą ,,kwiatki'' i przestraszony klient zostawia samochód w ASO i naprawia. Metoda prymitywna, ale w jakimś procencie skuteczna.

Ja nie wierzę, że ktoś robi dzisiaj coś za darmo, nie jestem naiwny. Kilka marek robi jednak przegląd za 1 zł bez kobinowania ze zmianą ogumienia. Nie za darmo. Za zysk w postaci autopromocji.

A co robi Skoda swoją akcją? Strzela sobie kolejnego gola. Bo klient dezinformowany reaguje zawsze negatywnie. Utrwala w głowie negatywną opinię o ASO. Jeśli zysk w postaci autopromocji jest dla Skody zbytnią nonszalancją to wystarczyło dać hasło ,,Zmień u nas opony za 50 zł, przegląd wiosenny masz za darmo''. Jasny komunikat, klient decyduje. Ale skoro zabrakło tak elementarnej sprawy jak zawiadomienie wszystkich ASO w kraju - to ja już nie mam słów...

Brawo Skoda! Proponuję zmienić hasło z ,,Akcja wiosna'' na ,,akcja wioska''

Komentarz

• autoLamer
        Drive
        • 2011
        • 50

Zamieszczone przez himi
        ,,wszystko jest ok, szerokiej drogi, dziękujemy, zapraszamy''
        Ja się łudzę, że aż tak źle nie jest. Rok temu u mnie w 5-letnim aucie podali tylko trochę zardzewiały tłumik i zdechły aku, ale u taty w kilkunastoletniej Felce trochę poznajdowali, zrobił oczywiście gdzie indziej Może więc aż tak nie olewają (?)

Dzwoniłem do ASO Grudziądz i akcja jest wiązana. Wymiana kół z wyważeniem to 40 zł (bez kuponów).
        Jadę jutro na superakcję, a w środę jestem umówiony u "swojego" mechanika na wymianę oleju i filtrów. Zobaczymy czy będą zgodni w zeznaniach
        4 dychy mogę dać, trochę szybko na zmianę, ale na lodowiska na jezdniach już nie liczę.

Komentarz

• rafiki
          RS
          • 2012
          • 15976
          • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez himi
          nie wierzę, że ktoś robi dzisiaj coś za darmo, nie jestem naiwny. Kilka marek robi jednak przegląd za 1 zł bez kobinowania ze zmianą ogumienia. Nie za darmo. Za zysk w postaci autopromocji.

A co robi Skoda swoją akcją? Strzela sobie kolejnego gola. Bo klient dezinformowany reaguje zawsze negatywnie. Utrwala w głowie negatywną opinię o ASO
          Poniekąd masz rację, ale tylko poniekąd, bo przypomnijmy sobie, że w zeszłym roku akcja wiosna polegała na przeglądzie za 1 zł bez żadnego pie.dolenia o zmianie opon czy innych rzeczach. Wczoraj wieczorem napisałem maila z pytaniem na jakich warunkach prowadzona jest akcja do M&M Marszałek (ASO Częstochowa) i czekam na odpowiedź.
          رافال
          Spoty
          Cause freedom is a lonely road

Komentarz

• himi
            L&K
            • 2013
            • 1115
            • Octavia II (1Z3)
            • CBZB 1.2 TSI 105 KM

Ale rozmawiamy o bajzlu w TYM ROKU.

Komentarz

• mariuszpolice
              Ambiente
              • 2012
              • 178

Panowie dzisiaj byłem w aso Krotowski-Cichy w Szczecinie i zapłaciłem 1 zł "jeden złociszy" obsłużony zostalem profesjonalnie miły Pan (czyta nasze forum, pozdrawiam).Nie wiem czy myli mi auto bo padał deszcz, ale to nie ważne. Wiem że auto mam sprawne i co najważniejsze udokumentowany przebieg. :szeroki_usmiech

Komentarz

• Roki
                Classic
                • 2014
                • 21

Skorzystałem i ja efekt:Przegląd 11 elementów i zapłaciłem 1zł.
                Wszystko zależy od serwisu itp.Auto było u nich ok 1h.
                Miło i bez problemów.Akcja dotyczy przeglądu z wymianą kół/opon (60/68zł) ale ja opon nie wziąłem i też przegląd zrobiony za 1zł.
                Przegląd wykonałem w AMD Centrum Radom ul.Wernera
                Dostałem wydruk co jest nie tak.
                "Ciśnij jeśli masz pasję nie stawaj,wsiądź odpal furę w gaz napier..laj"

Komentarz

• 2pac
                  L&K
                  S_OCP Member
                  • 2007
                  • 1476
                  • Octavia I (1U2)
                  • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

ja dzisiaj mam wizytę z jedną octą i jutro z drugą
                  serwis na Gruchacza, więc raczej nie powinno byc problemów
                  President Johnny II + President Florida/ ML-145
                  O1 - 122KM@141KM 261Nm@303Nm By Rogalotti
                  OII - 140KM@178KM 320Nm@374Nm By CompSport

Komentarz

• mozgi
                    L&K
                    • 2009
                    • 1128
                    • Octavia I (1U2)
                    • AKL 1.6 MPI 101 KM

2pac na Gruchacza znają OCP , tylko ten p.Marcel jakiś zakrecony (chyba jakiś nowy :roll: )
                    ASO Skoda Warszawa Ursynów ul.Gruchacza 39 - najlepsze ceny w Polsce na hasło :Octavia Club Polska
                    Kontakt mailowy w sprawie wyceny części: [email protected] (p.Adam Wiśniewski, p.Łukasz Poniatowski i p.Kamil Banaszek) , tel.22-549-10-60

Komentarz

• Wally
                      RS
                      • 2012
                      • 3796
                      • Volkswagen

Zamieszczone przez mozgi
                      2pac na Gruchacza znają OCP , tylko ten p.Marcel jakiś zakrecony (chyba jakiś nowy :roll: )
                      A nie p.Arek się nami opiekuje ?
                      Była Octavia II 1.9 TDI BXE by Wally

=> Superb II FL 1.6 TDI CAYC,
                      => Volkswagen Passat City 1.6 TDI
                      => Volkswagen Passat Variant 2.0 TSI DSG
                      "Nie ma rzeczy niemożliwych... są tylko nieopłacalne..."

Komentarz

• 2pac
                        L&K
                        S_OCP Member
                        • 2007
                        • 1476
                        • Octavia I (1U2)
                        • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

hmmm, brat próbował swoją zapisać... i na Gruchacza też już tylko z oponami :shock:
                        President Johnny II + President Florida/ ML-145
                        O1 - 122KM@141KM 261Nm@303Nm By Rogalotti
                        OII - 140KM@178KM 320Nm@374Nm By CompSport

Komentarz

• rafiki
                          RS
                          • 2012
                          • 15976
                          • Superb III (3V3)

Biszczu, odpowiem na Twoje pytanie. Zapisałem się rano przez formularz na stronie SAP, w ciągu 10 minut miałem telefon gdzie ma być wykonana usługa. Przed 16 dostałem telefon z ASO M&M Marszałek i babeczka przez telefon powiedziała mi, że przegląd za 1 zł jest z wymianą kół/opon. Kiedy powiedziałem, że w innych miastach znajomi robili sam przegląd za 1 zł. Stwierdziła, że musi to skonsultować z kierownikiem, po 15 minutach zadzwoniła ponownie z informacją, że to już tylko dobra wola konkretnego ASO i oni nie mogą dla mnie nic w tej sprawie zrobić. Podziękowałem i się rozłączyłem.
                          رافال
                          Spoty

Komentarz

• mozgi
                            L&K
                            • 2009
                            • 1128
                            • Octavia I (1U2)
                            • AKL 1.6 MPI 101 KM

Zamieszczone przez Wally
                            Zamieszczone przez mozgi
                            A nie p.Arek się nami opiekuje ?
                            tak p.Arek ale go nie było i musiałem do p.Marcela :evil:
                            ASO Skoda Warszawa Ursynów ul.Gruchacza 39 - najlepsze ceny w Polsce na hasło :Octavia Club Polska
                            Kontakt mailowy w sprawie wyceny części: [email protected] (p.Adam Wiśniewski, p.Łukasz Poniatowski i p.Kamil Banaszek) , tel.22-549-10-60

Komentarz

• mrfazi
                              • 2010
                              • 3174
                              • Superb III (3V3)
                              • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM
                              • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Zamieszczone przez rafiki
                              Zapisałem się rano przez formularz na stronie SAP, w ciągu 10 minut miałem telefon gdzie ma być wykonana usługa. Przed 16 dostałem telefon z ASO M&M Marszałek i babeczka przez telefon powiedziała mi, że przegląd za 1 zł jest z wymianą kół/opon. Kiedy powiedziałem, że w innych miastach znajomi robili sam przegląd za 1 zł. Stwierdziła, że musi to skonsultować z kierownikiem, po 15 minutach zadzwoniła ponownie z informacją, że to już tylko dobra wola konkretnego ASO i oni nie mogą dla mnie nic w tej sprawie zrobić. Podziękowałem i się rozłączyłem.
                              Mi powiedzieli przez telefon, że i owszem za 1zł zrobią przegląd bez wymiany opon i zarezerwowałem sobie termin. Dziś przybyłem na umówioną wizytę i na wszelaki wypadek jeszcze raz dokładnie zapytałem jak jest z promocją i się zdziwiłem bo promocja jest ale z wymianą, więc i ja podziękowałem, tylko szkoda czasu i zupy na ich tanie chwyty reklamowe.

Komentarz

• PieTrzaK
                                L&K
                                • 2009
                                • 1323
                                • Octavia I (1U2)
                                • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

W Bstoku od razu zaznaczyli, ze tylko z oponami.

Komentarz

• himi
                                  L&K
                                  • 2013
                                  • 1115
                                  • Octavia II (1Z3)
                                  • CBZB 1.2 TSI 105 KM

Szkoda gadać Wam powiem. Ja 2 dni walczyłem ze Skodą, bo domagałem się pinu do Swinga, którego nie dali mi oczywiście przy zakupie. Dzisiaj mnie rozwalili w Pol - Mot w Wawie. Mam podjechać do ASO, podłączą kompa i odczytają....za 150 złotych. Omal nie oszalałem przez telefon. Poradzę sobie inaczej, nie dam im zarobić ani złotówki na takiej akcji. Radio oczywiście kupione wraz z samochodem, nie było za darmo... Dziadowanie - to jest odpowiednie słowo na to, co wyprawia Skoda.

Komentarz

• zadariusz1
                                    Rider
                                    • 2011
                                    • 543
                                    • Octavia III (5E3)
                                    • CLHA 1.6 TDI CR 105 KM

Ja z radiem miałem dokładnie to samo też za kod do mojego radia,za które zapłaciłem nie mało chcieli kasę i niestety nie dałem zarobić i nie mam kodu

Komentarz

• macek
                                      Ambiente
                                      • 2011
                                      • 147

re

Byłem w ASO inter-welm w Pszczynie i nie było problemu z akcją za 1zł.
                                      Panowie posprawdzali auto bardzo fajnie i skasowali 1zł i tyle.
                                      Dziwię się skąd takie podejście innych ASO.
                                      pozdrawiam Macek

Komentarz

• 2.0-16v Michał
                                        RS
                                        • 2013
                                        • 4038
                                        • Octavia III (5E3)
                                        • BKD 2.0 TDI 140 KM
                                        • CHZD 1.0 TSI 115 KM

Przegląd zaliczony . Z poważnych usterek jakie wykryli to do legalizacji gasnica
                                        http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...5%BCowa-niunia
                                        przedstawiam smerfetke

Komentarz

• rafiki
                                          RS
                                          • 2012
                                          • 15976
                                          • Superb III (3V3)

2.0-16v Michał, za ile i czy z wymianą opon?
                                          رافال
                                          Spoty

Komentarz

• meridomaniak
                                            Elegance
                                            S_OCP Member
                                            • 2005
                                            • 875
                                            • Octavia II (1Z3)
                                            • BKD 2.0 TDI 140 KM

w Lublinie w Żaglu kosztuje 1zł, auta nie myją.
                                            był Golf | jest Octavia

Komentarz

• 2.0-16v Michał
                                              RS
                                              • 2013
                                              • 4038
                                              • Octavia III (5E3)
                                              • BKD 2.0 TDI 140 KM
                                              • CHZD 1.0 TSI 115 KM

rafiki, bez opon. Mycie nawet nie proponowali bo wczoraj sam smerfete umylem co by im nie wpadło do głowy myć :lol:
                                              przedstawiam smerfetke

Komentarz

• rafiki
                                                RS
                                                • 2012
                                                • 15976
                                                • Superb III (3V3)

2.0-16v Michał, podziękuj kierownikowi serwisu, bo to tylko od jego dobrej woli zależało, że za 1zł bez opon :wink:
                                                رافال
                                                Spoty

Komentarz

• 2.0-16v Michał
                                                  RS
                                                  • 2013
                                                  • 4038
                                                  • Octavia III (5E3)
                                                  • BKD 2.0 TDI 140 KM
                                                  • CHZD 1.0 TSI 115 KM

rafiki, jestem dość częstym bywalcem więc już przez telefon już było uzgodnione że bez opon
                                                  przedstawiam smerfetke

Komentarz

• rafiki
                                                    RS
                                                    • 2012
                                                    • 15976
                                                    • Superb III (3V3)

2.0-16v Michał, też tak chciałem, ale http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...260868#1260868 :evil:
                                                    رافال
                                                    Spoty

Komentarz

Pracuję...